Tváre v roku 2021

 Vítam Vás pri prehľade tvárí v roku 2021. :) Tento rok Ken oslavuje 60. narodeniny, vrátilo sa pár starších tvárí a objavilo sa asi najviac nových tvárí za 1 rok, ako sme mali kedy možnosť vidieť a tiež vyšli bábiky, ktoré mali vyjsť minulý rok. Tento rok sa tento článok robil najhoršie, pretože veľa bábík vyšlo výrazne neskôr ako mali a niektoré tohtoročné ešte nevyšli, zato však vyšlo už pár bábík z 2022. Preto som sa rozhodol sem dať všetko, čo bolo dlho ohlásené a stihlo do Vianoc vyjsť a ignoroval som tie, čo sú očividne až na rok 2022.  Tak poďme na to. :)

 

1958 Barbie

Po zrušení kolekcie Best Fashion Model Collection tzv. klasické Silky sa táto tvár dostala na okraj. Ale aj tak sa tento rok objavila u bábik Birthday Beau pre mimoamerické convetion ako aj pre americkú, je to gratulatka Kenovi k 60. narodeninám - Birthday Beau, existujú 3 verzie, s tým, že v USA dostali ryšavú, v Portugalsku brunetu a všade inde blondínu a potom a je tu ešte Silkstone repro Bubblecut Barbie.


 

1962 TNT

Ďalšia retro tvár dostala priestor ako reprodukcia doktorky zo 70. rokov. V tej dobe sa oblečenie predávalo samostatne, tak ho dizajnér Bill Greening spároval s Barbie z toho obdobia a to Quick Curl Barbie.  Naposledy sme videli túto tvár v 2018. 



 

1965 Christie 

Tento rok oslavuje kultová kolekcia Malibu 50. výročie. Súčasťou repro setu je aj Malibu Christie s touto najstaršou černošskou tvárou. :)  Naposledy sme túto tvár videli v roku 2018 v rámci setu Barbie a kamošiek z 1968, kde túto tvár mala tiež Christie. :)



 

1965 Stacey

Minulý rok sa posunula olympiáda o rok a s ňou aj repro tejto Gold Medal Barbie, tak ju tu konečne máme. Okrem toho tu máme aj repro Malibu Barbie. Čiže reprá oboch kultových Barbie s touto tvárou sa objavili tento rok. :)  Naposledy sme túto tvár videli v roku 2018 v rámci setu Barbie a kamošiek z 1968, kde túto tvár mala ryšavá Stacey :)



1971 Steffie 

A tretia krásavica z repro setu Malibu je táto PJ a potom tu máme aj Rewind Barbie od Javiera Meabeho. Fanúšikovia tejto tváre boli smutní, že ju dlho nevideli, je pravda, že naposledy bola v 2015.



1976 Superstar

Tento rok je bohatý na reprá a tak ho dostala aj jedna z úplne prvých dvoch bábik s touto tvárou a to Superstar Christie. Superstar Barbie už mala svoje repro, tak prišiel rad aj na Christie. Okrem toho sa ako blondína objavila v kolekcii Rewind od Javiera Meabeho. Túto tvár sme naposledy videli v 2019, takže mala ročnú pauzu. 


1980 Kira/Oriental

Táto ikonická tvár sa opäť objavila a prvýkrát na vianočnej Barbie, bohužiaľ, má zas zuby, čo je trend posledných rokov. :( Ale je naozaj krásna. :) Jej zaradením do vianočnej kolekcie sa mnohým ľuďom, vrátane mňa splnil sen o Kire ako vianočke a tiež je to prvá Holiday Barbie, pri ktorej ju môžu niektorí zberatelia poňať ako prvú ázijskú vianočku, pre iných môže byť iné etnikum,. Naposledy bola táto tvár na zberateľskej v 2019 v kolekcii BMR1959. 


 

 


1990 Shani

Černoška z kolekcie Rewind dostala túto tvár, čo bolo prekvapenie, že si Javier nevybral namiesto nej Christie 1987, keďže Rewindky tento rok predstavovali 80. roky a Shani je až 90. roky. Ale, samozrejme, sa teším, že je táto tvár stále nablízku, keďže od 2005 do 2017 vôbec nebola, naposledy bola v 2019 ako vianočná černoška. 



1998 Goddess

Druhá bábika v kolekcii BarbieStyle, ktorej sme vyberali minulý rok oblečenie, vyšla až tento rok, predstavuje leto. Goddess bola naposledy v 2019 ako Keith Haring Barbie.


 

 

1998 CEO Barbie

Nová Elvis Presley Barbie od Lindy Kyaw priniesla návrat tejto v minulosti stálice, čo potešilo mnohých ľudí, aj vrátane mňa. Naposledy sme túto tvár videli minulý rok, keď ju mala inšpiratívna žena Billie Jean King.  


 

1998 Mari

Táto vzácna tvár sa v posledných rokoch začala objavovať častejšie, tento  rok si ju vybrala nová návrhárka Joyce Chen pre Lunar New Year Barbie, ktorá má však výrazné pixely v maľbe a bočný pohľad, čo ju odsúdilo na neúspech. :(  Minulý rok ju mala Barbie z mimoamerických convetion Chromatic Couture v modrom.


 

 

2000 Kayla/Lea 

Tretia bábika v kolekcii BarbieStyle, ktorej sme tiež minulý rok vyberali oblečenie, tiež už vyšla, predstavuje jeseň. :) Kayla/Lea bola aj minulý rok na Susan B. Anthony a Star Wars Chewbacce.



2003 Marisa

Carlyle Nuera si vybral túto nie častú tvár pre černošku, ktorú dostali účastníci tohtoročnej Convention. Prvýkrát táto tvár bola ako černoška, naposledy sme ju videli v 2018 ako Styled by Iris Apfel krátkovlásku.



2008 Aphrodite 

Táto bábika je veľmi netypická Aphrodite, zobrazuje Eleanor Rooseveltovú. Túto tvár sme videli minulý rok na vianočnej brunete. 



2009 Louboutin

Každoročná stálica je aj tento rok na prvej Barbie z novej kolekcie Crystal Fantasy, konkrétne Amethyst a potom ešte aj pri Top Gun 2 Phoenixovej, čo je nová postava vo filme Top Gun Maverick. Táto bábika mala vyjsť už minulý rok, ale kvôli presunu filmu až na tento rok, vychádza až teraz, ale nakoniec bude film až v 2022. :D 


  

2010 Skipper

Táto tvár bola doteraz iba v playline a tak vyzerá aj v tomto prevedení, ale oficiálne je zberateľská, takže Zara Barbie a prvá zberateľská Skipper 2010. 



2013 Karl

Tretia Dia de Muertos Barbie od Javiera Meabe prichádza s touto tvárou, ktorá od roku 2014 ešte nemala pauzu, ale Mattel sa posledné roky s ňou začal mierniť.  Karl mala byť aj na oboch Pink Collection Barbie, ale nakoniec ju nahradili Millie a Dayou.



2014 Claudette

Carlyle Nuera vybral túto tvár v menej typickom vzhľade pre blond Convention bábiku. Naposledy sme túto tvár videli minulý rok na malej černoške z BMR1959 kolekcie.



2014 Crystal 

Len druhá zberateľská s touto tvárou predstavuje tenistku Naomi Osakovú, pred dvomi rokmi už jeden kus dostala samotná Naomi, tento rok je pre masy. Naposledy ako zberateľská bola táto tvár v roku 2018 ako Styled by Marni Senofonte plnoštíhla černoška.



2015 Millie 

Hlavná Barbie tvár súčasnosti, samozrejme, nemôže chýbať. V dvoch úplne štandardných použitiach ako narodeninová (už štvrtá za sebou) i vianočná (tiež už štvrtá za sebou) a k tomu ešte Zara Barbie. 



2015 Millie zavreté ústa 

Druhá hlavná tvár Barbie bola tiež trikrát. Najprv ako prvá Barbie novej modernej Silktone kolekcie - Pink Collection (namiesto Karl), potom ako prvá Style Barbie, ktorej sme vyberali minulý rok oblečenie, predstavujúca jar a ako Stoney Clover Lane Barbie, oslavujúca s módnou značkou výročie Malibu Barbie.



2015 Neysa 

Táto tvár sa objavila na Barbie pre pracovníkov indonézskej Barbie fabriky ako poďakovanie za ich prácu, takže PTMI Birthday Barbie - Purple Rainbow./ I Purple You.



2016 Daya 

Druhá moderná Silkstone v ružových šatách má túto novú populárnu tvár. Minulý rok bola až dvakrát ako Dia de Muertos a 75th Anniversary of Mattel černoška.



2018 Violet

Doteraz bola iba v playline, tento rok je dvakrát zberateľská. A to ako inšpiratívna žena Helen Keller a potom Shero Samantha Cristoforetti, ktorá už bola ako 1 kus aj v minulosti, tento rok je pre masy. Túto tvár v minulosti zberatelia volali Dimples, Dolíčková a tak. :) 



2018 June

Túto tvár má tohtoročná vianočná černoška. Minulý rok bola na blond Hudson Bay.



 2019 modifikovaná MOTM Nichelle

Mattel vyrobil túto flokovanú bábiku a keďže hlavy matteláčok nie sú na vrchu "bezšvové" musel Mattel pre KithxBarbie vytvoril hladkú verziu na naflokovanie a tak je značená namiesto 2004 2019. Už minulý rok mala výjsť, ale vyšla až teraz. MOTM Nichelle sme naposledy videli v 2018 ako tvár Fridy a Wicked Elphaby. 



2020 Lina

Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú tvár, ktorá pripomína mix Karl a Claudette. 



2020 Elle

Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú černošskú tvár. 



2020 Kit

Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú tvár.  Už bolo treba novú ázijskú tvár.



2020 Victoria 

Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú tvár.  Táto tvár mi propomína mix Karl a Louboutin.



2020 Odile

Prvá zberateľská od dizajnéra Angela Kenta má túto úplne novú tvár.  Tvár má aj verziu so zubami (ktorá sa podobá na Teen Skipper, ale zatiaľ ju mali iba 2 prototypy, ktoré vždy porazila konkurencia tu Flight of Fashion so zavretými ústami a v ďalšom hlasovaní morskú pannu porazil morský muž), ktorá sa mne zdá oveľa krajšia, takto je pre mňa ako mix Karl so Steffie.



 

Ken: 

1960 Ken

Ako som už spomenul tento rok má Ken 60. rokov, čiže je logické, že Mattel vydal jeho úplne prvú verziu s touto tvárou a to rovno v Silkstone verzii.



2009 Harley Ken

Prvý Dia de Muertos Ken má túto známu tvár. Naposledy bola táto tvár v roku 2019 v kolekcii BMR1959 u Kena s drdolom. Ale, samozrejme, cez tú maľbu je ťažko spoznateľný. :) 



2010 Basics Ken AA

Černošská verzia Kena zo setu pre Convention Power Pair má túto tvár, ktorú sme už dlhšie nevideli, naposledy u Texas roztlieskavača v 2013.



2019 Tate 

Táto tvár debutovala minulý rok v kolekcii BMR1959 u ryšavého Kena, teraz ho vidíme ako snedého bruneta z bieleho setu Power Pair z Convention.



2020 Sean

 Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú tvár. Som zvedavý, ako bude vyzerať v iných prevedeniach.:) 


 

2020 Jon

 Kolekcia Looks priniesla túto úplne novú tvár. Tak máme aj novú veľmi zaujímavú černošskú tvár. Mattel túto tvár využil aj pri dvoch OOAK projektoch ako holohlavého Kena a aj ako flokovaného. :) 



Celebrity:

Maya Angelou  

Prvýkrát Mattel v kolekcii Inspiratívnych žien použil špeciálnu tvár a to podľa spisovateľky Mayi Angelou.



Lucille Ball 

Túto celebritnú tvár sme už videli, v kolekcii I love Lucy, teraz po rokoch je späť. :)  


 

 Tak to bol rok 2021. V roku 2022 nás čakajú tiež rôzne tváre či už klasiky, návraty, úplne nové tváre alebo aj celebritné tváre. :)

Komentáre

  1. Letos máš tedy tvářové žně, to musíš bublat blahem. Hezký přehled. Úplně jsem zapomněla, že jich letos bylo tolik.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chybí mi Mackie :-x Musím si nějakou panenku s touhle tváří pořídit. Já vím, že je to tvář určité éry, ale pro mě je typickou barbie právě ona. Looks přinesly minimálně v oblasti Kenů super tváře, u holek jsem taková rozpačitá. Každopádně díky za přehled :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, tá Ti chýbala aj v 2019. :D Tam nejde o určitú éru, iba o to, že od 1992 do 2016 bola stále + v 2018 a v 2020 bola, tak Mattel dáva teraz šancu aj iným, ktoré mali väčšie pauzy. :) Mne tiež chýbali Kira od 2001 do 2015 a Nichelle od 2002 do 2012 a od 2013 do 2020. :D A teraz momentálne mi chýba Adria, ktorá nebola už od 2012 a tiež mi chýba Daria. :D Budúci rok máš istotu v Kiru, Mari, Claudette, Dayu, Millie, Neysu, Mbili, Leu, Tamiku, Cama, Julia, Andru, Alžbetu II., Veru Wang a zvyšok uvidíme, som zvedavý na Tinu Turner a vianočné 2022. :D Ale, aby si nepovedala, že som zlý, v hlave si navrhujem kolekcie a často využívam aj Mackie, napríklad minule som si vysníval vianočné trio Mackie, Nichelle 1990 a Tango Barbie. :)

      Odstrániť
  3. Celkom pekný rok, aj 2020-Mattel sa s koronou zlepšuje😅. Všetko zlé je na niečo dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Lubo, neviem kde ta inde kontaktovat - pamatam si ze si mal nafotene vsetky katalogy z tvojej zbierky, mas tie fotky este niekde? Boli by super ich vidiet znovu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Rok 2020 v znamení tvárí