Rok 2020 v znamení tvárí

Ideme sa pozrieť na to, ako to vyzeralo s tvárami zberateľských Barbie v roku 2020. Bolo to dosť pestré, tento rok bolo najťažšie určiť hranicu, čo bude v tomto článku a čo až v článku 2021. Reprodukcia prvej olympíjskej Barbie Gold Medal Barbie sa presunula na rok 2021, tak ako aj samotná olympiáda. Film Top Gun 2 sa tiež presunul na rok 2021 a s ním aj Barbie alebo Ken podľa neho. V roku 2019 sme hlasovali o KithxBarbie a tiež v prvom hlasovaní o fantasy Barbie, kde vyhrala Flight of Fashion, obe však oficiálne vychádzajú až v roku 2021. Zato však vyšla už Birthday Wishes na rok 2021, tá sa už dá kúpiť, ale tú oficiálne zaradím až do článku 2021.


Barbie tváre


1958 Barbie

Samozrejme, že ako vždy začíname touto tvárou. Kolekcia Best Fashion Model, čo je hlavná Silkstone kolekcia tento rok končí, takže priniesla posledné 4 bábiky, ktoré všetky majú túto tvár a potom tu máme reprodukciu prvej Barbie k 75. výročiu firmy Mattel, nie je vyrobená z klasického plastu, ale je to tiež Silka. Okrem toho k 75. výročiu Mattelu vyšla aj reprodukcia prvého Barbie domu a k nemu bola pribalená aj reprodukcia American Girl Barbie s touto tvárou. A ešte aj na oficiálnej americkej Convention, ktorá sa však kvôli pandémii nekonala, mali dostať účastníci (nakoniec ich dostali poštou) tmavovlasú a afroamerickú prvú Barbie, obe materiálovo Silky. 



1985 Diva

Carlyle po desiatich rokoch vrátil späť túto tvár, v netypickom tmavom prevedení v kolekcii BMR1959. :)


1990 Nichelle

Carlyle Nuera vrátil po ôsmich rokoch túto moju srdcovku ako tvár Jean Michel Basquiat, čo ma veľmi potešilo. Dúfam, že na ďalšie využitie tejto tváre nebudem musieť čakať ďalších 8 rokov. :O 




1990 Asha

Caroline DeMersseman využila túto tvár pre vianočnú černošku, takže po dvoch rokoch je zas vianočná. :) 





1991 Mackie

Spomínam si, že Lenka bola smutná, že v 2019 nebola žiadna Mackie, tak teraz je ako ďalšia Ballet Wishes, vlastne táto tvár je výhradnou tvárou tejto kolekcie pri blondínach.


 


1998 GG/CEO

Známa tenistka Billie Jean King má ako Barbie tvár GG. Táto tvár zmizla, nahradila ju Millie ako hlavnú Barbie tvár, ale teraz sa vracia po štyroch rokoch vďaka Carlyleovi Nuerovi.


 


1998 Mari

Mari bola dlho zabudnutá, teraz sa konečne dostáva viac do popredia. Carlyle ju využil pre jednu z Chromatic Couture bábík a dal jej černošskú pleť, čo je výnimočný počin. :) Aj budúci rok Mari uvidíme. :) 




2000 Kayla/Lea

Kayla je tento rok ako Star Wars Chewbacca od Roberta Besta. A je tiež tvárou Barbie podľa bojovníčky za volebné právo žien Susan B. Anthony, ktorú navrhla Kelley Lindberg. 




2001 Mbili

Mbili je tento rok ako Star Wars C-3PO od Roberta Besta.


 


2001 Tango

Carlyle Nuera vrátil túto tvár po ôsmich rokoch (naposledy bola ako Mexiko v 2012). Je v kolekcií BMR1959 ako vysoká brunetka s extra hustým obočím a ázijsky vyzerajúcimi očami.


 


2008 Aphrodite

Táto tvár mala minulý rok pauzu, inak bola prítomná stále od 2009 do 2018. Tento rok je poprvýkrát ako vianočná Barbie a to hispánska verzia od Caroline DeMersseman.


 



2009 Louboutin

Táto tvárová stálica uzavrela tento rok kolekciu Mythical Muses ako dračica a bola tiež aj ako inšpiratívna žena Florence Nightingale. Obe navrhla Caroline DeMersseman.


 2010 Raquelle

Mattel pre kanadský trh zrealizoval túto Barbie Shero, ide o olympíjsku krasokorčuliarku Tessu Virtue. Minulý rok dali 1 kus samotnej Tesse, ale tento rok si ju mohli kúpiť aj jej krajania, len škoda, že mimo Kanadu je ju ťažko zohnať. Roky som sa tešil na to, že Mattel využije túto tvár pre zberateľskú, ale bohužiaľ nezmenšili jej hlavu, ostala v pôvodnej playline verzii. :( Inak je bábika veľmi krásna.


 


2010 Carnaval

Kolekciu podľa mexických youtuberov Los Polinesios Mattel umelo zaradil medzi zberateľské bábiky. Bábiky majú veľkosť hláv, oblečenie a telá ako Fashionistas. Ja teda nie som človek, ktorý by všetko posudzoval, že je to playline a nemá to byť zberateľské. Ale táto kolekcia mala ostať v playline. Keď ich chceli urobiť ako zberateľské, mohli v prípade tejto Lesslie klasickú Carnaval 2003, dať jej lepšie oblečenie a telo a bola by ako zberateľská super. Túto tvár tiež využili pre blond verziu Tim Hortons Barbie, ktorá vzdáva poctu kanadskému hokejistovi, ktorý má sieť kaviarní po celej Kanade. 

2011 Pazette

Po Sally Ride má túto tvár druhá inšpiratívna žena a to Ella Fitzgerald od Carlylea Nueru. 




2013 Karl

Karl bola minulý rok v kolekcii Star Wars ako R2-D2 Barbie, tento rok je ako Storm Trooper.


 


2014 Claudette

Carlyle Nuera použil túto tvár pre malú černošku v kolekcii BMR1959.


 


2015 Millie

Millie s úsmevom je tento rok hojná. Má ju narodeninová od Carlylea, vianočná blondína od Caroline, Tiny Wishes Barbie od nezisteného návrhára, Elton John od Caroline a poprvýkrát má túto tvár medzi zberateľskými aj neblondína a to Star Wars Rey od Roberta Besta.


 

2015 Millie zavreté ústa

Tento rok bola len raz a to ako blond verzia slávnostnej Barbie k 75. výročiu Mattelu od Roberta Besta.  


 

 

2016 LaVinia

Táto tvár 2 roky nebola a tento rok ju mala len tretia bábika a to druhá Barbie z kolekcie Chromatic Couture pre účastníkov zahraničných convention. Je zaujímavá tým, že je veľmi biela, čo pri černošskej tvári pôsobí zaujímavo a k tomu má červené vlasy. Carlyle má rád nezvyčajné kombinácie. :)


 


2016 Alec

Minulý rok táto tvár debutovala medzi zberateľskými, ale nezmenšili jej veľkosť, takže ostala v playline veľkosti. Tento rok sa objavila ako tvár ďalšej bábiky z už mnou kritizovanej mexickej kolekcie Los Polinesios a to Karen. Táto je z trojice bábík z tejto kolekcie pre mňa najvydarenejšia a to túto tvár nemám rád. Tvár tiež použili pre černošskú verziu Tim Hortons Barbie.

2016 Daya

Daya bola už v roku 2018 ako zberateľská, ale vyzerala dosť playline, tento rok sa vrátila a dvakrát a vyzerá viac zberateľsky. Čiže Dia de Muertos od Javiera Meabeho a černošská verzia 75. výročia Mattelu od Roberta Besta (na fotke opačne). 




2017 Selma

Bill Greening si vybral túto tvár pre 40. výročie čiernej Barbie. Skvelá voľba, pretože táto tvár má úžasné černošské črty a skvelo ukázala kam sa Mattel posunul od belošskej tváre Steffie 1971 u prvej čiernej Barbie k naozaj černošskej tvári. A konečne sa táto tvár objavila na Model Muse tele a to na verzii s väčším zadkom ako JLo.


 

2018 June

Táto prevažne playline tvár debutovala ako zberateľská minulý rok. Tento rok je v blond prevedení od Carlylea Nueru Hudson Bay.  


 


Kenovia:


2012 Ryan

Treťou bábikou z mexickej kolekcie Los Polinesios je Ken Rafa, ten je tou najslabšou súčasťou má aj plastové vlasy, vyzerá úplne playline. :( Vždy som chcel vidieť tvár Ryan na zberateľskom Kenovi, ale s našitými vlasmi a super maľbou, toto je horor.


 


2019 Tate

Druhá vlna BMR1959 priniesla novú mužskú tvár Tate, je to stredné meno Carlylea Nueru, preto to meno.




Celebrity:


Gal Gadot

Gal Gadot je už stálica od Mattela, takže jej tvár ako Wonder Woman poznáme veľmi dobre.


 

Chris Pine

Chris Pine ako Steve Trevor vyšiel už s prvým sólo Wonder Woman filmom, tak teraz vyšiel aj s druhým, zas len v sete s Wonder Woman Barbie.

 


 

Scarlett Johansson

Film Black Widow sa presunul až na ďalší rok, ale bábiky vyšli už tento rok, lebo film mal pôvodne výjsť tiež. Ide o úplne novú tvár, ktorá sa podobá, len tento nový typ pixelovej maľby veľmi ublížil obom.

 


 

Alex Morgan

Nová Shero, americká futbalistka s obrovským úsmevom, v reáli krásna žena ako Barbie pomlčím.



 

Yara Shahidi 

Nová Shero, herečka a aktivistka, ktorá je veľmi mladá, ale jej Barbie vyzerá dosť staro, ale má malé Made to Move telo.



Tak to bol rok 2020, budúci rok vyzerá tvárovo tiež sľubne. Uvidíme tváre Millie úsmev, Millie zatvorené ústa (minimálne 2krát), Dayu, Leu, Goddess, Louboutin, Mari, Superstar, Stacey, Odile, modifikovanú MOTM Nichelle, Christie 1965, Steffie, Kena 1960 a určite aj ďalšie tváre. :) Už teraz je ohlásených 36 kusov, z toho len pri 14 kusoch vieme, akú tvár budú mať.

Komentáre

  1. Krásny prehľad 😊 toto tvoje zopakovanie roku mám vždy veľmi rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělé shrnutí roku. Člověk by už málem zapomněl, co všechno vyšlo letos. Caroline DeMersseman se zdá být návrhářsky sympatická.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, zberatelia nie sú ňou veľmi nadšení. :D

      Odstrániť
  3. Díky za přehled. Mě vzaly za srdce obě Kayly, Jean Michel Basquiat, Tate a obě Louboutinky. Jinak neuvědomila jsem si to, ale od Caroline DeMersseman mám letos 3 holky a o čtvrté (Aphrodite) uvažuji, takže za mě je fakt dobrá. Ľubo čemu říkáš pixelová malba? Black Widow (tu vlevo) jsem viděla a připadala mi hezká v tom stylu jako je WW nebo Fénix....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrnitá a lesklá maľba. Vôbec nei ostrá a reálne pôsobiaca. :(

      Odstrániť
  4. Děkuji za přehled. Moc se mi líbí LaVinia.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny článok, už som sa obávala, že si blog povesil na klinec 😊.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, zvažoval som. :) Chýbajú mi na blogu tohtoročné prírastky. :D

      Odstrániť
  6. Moc hezký přehled, hned si ho uložím. Nejvíce se mi tentokrát líbí tváře Asha, Mari a Mbili.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Páni těch tedy je...už se v tom ztrácím...ale některé nové tváře se mi líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je velká variabilita. Za mě je tam moc Millie, tu tvář nemám ráda, Mackie nebo GG mi přijdou mnohem hezčí. Jediná ze SW vypadá hezky. Líbí se mi výroční černoška a Aphrodite. Myslím, že se hodně povedla tvář Scarlett Johannson... Mattel měl povedený rok 👍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to som si želal, aby boli rôzne tváre. :) Tiež Millie nemá mrád, ale v porovnaní s počtom Mackie v minulosti je to ešte znesiteľnejšie. :) Áno, dá sa tam nájsť veľa zaujímavých kúskov, len tá zrnitá pixelová maľba. :(

      Odstrániť
  9. Krásny prehľad. Raquelle je čistá vojvodkyňa Kate. A pri Dayi aspoň viem rok na hlave... už som myslela že ju budem musieť vyberať z krabice :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021