Rok 2022 v znamení tvárí

Opäť prehľad. :) Tento rok bol tvárovo bohatý, mali sme návraty tvárí, úplne nové tváre a aj celebritné tváre. Čo bolo však tento rok dosť ťažké, bolo zaradiť bábiky do príslušného roka, lebo sme mali oneskorencov z 2021 a už vychádzajú aj 2023 bábiky.

 

1958 Barbie 

Každoročná stálica - tvár prvej Barbie, jej počet sa zredukoval po zániku Barbie Fashion Model Collection. Ale aj tak Bill Greening spojil reprodukciu šiat z 1962 After 5 s ryšavkou zo Silkstone materiálu, z klasického vinylu zas vyšla retro vianočná 12 Days of Christmas, čo je vlastne taký adventný kalendár a potom tu máme ešte Mark Ryden Včeľu. 


 


1966 Francie

Sesternica Barbie oslavovala tento rok 55. narodeniny. A tak vyšla reprodukcia vzácnej Francie černošky, čo bola vlastne úplne prvá černoška vo svete Barbie. Naposledy sme Francie videli v 2017, keď oslavovala 50. narodeniny. Tak ako aj vtedy, ide o prácu Billa Greeninga.



1971 Steffie

Steffie sa objavila v kolekcii Rewind Javiera Meabeho, tak ako minulý rok. Len škoda tohto opakovania tváre v kolekcii, toto by bola skvelá príležitosť pre tvár Diva.  



1976 Superstar

Tento rok vyšla reprodukcia úplnej prvej Barbie, ktorá túto tvár mala a podľa ktorej dostala aj meno. Ide už o druhú reprodukciu tejto bábiky, prvá vyšla v 2009. Naposledy sme videli túto tvár minulý rok na reprodukcii Superstar Christie, ktorá v 1977 vyšla zároveň so Superstar Barbie. Tak ako aj vtedy, ide o prácu Billa Greeninga.


 

1980 Kira

Carlyle Nuera pokračuje v používaní tejto roky zabudnutej tváre, použil ju na žltú Chromatic Couture pre návštevníkov mimoamerických convention. Ide o prvú plnoštíhlu Kiru a má zas pridané zuby ako všetky zberateľské Kiry po roku 1999, ale v 2023 konečne uvidíme aj zberateľskú Kiru bez zubov. :)



1990 Asha

Objavila sa v kolekcii Rewind Javiera Meabeho a tmavej Barbie zo setu Marka Rydena - Surrealist Ball. Naposledy sme túto tvár videli na čiernej Holiday 2020. 



1990 Nichelle

Roky opomínaná tvár sa tento rok vyskytla dokonca dvakrát. Ako desivá štíhla čierna verzia A Date with Destiny pre účastníkov americkej convention a ako nádherná a milá Inšpirujúca plnoštíhla žena Madame CJ Walker.  Obe sú od Carlylea Nueru.



1998 CEO

Pokračuje trend jedna neblond GG/CEO ročne, tentokrát ako Ballet Wishes od Carlyea Nueru. 



1998 Mari

Mari má posledné roky svoj comeback, tento rok túto tvár dostala Guo Pei Barbie k Čínskemu novému roku. Navrhla ju Joyce Chen.



1998 Tori 

Tento rok sa vrátila aj táto tvár, ktorú sme videli naposledy v roku 2018. Dosť výrazne sa prejavila tento rok aj v playline. Na obrázku je Inšpirujúca žena Jane Goodall od Carlylea Nueru.



2000 Lea

Čínsky nový rok pre ázijský trh má túto klasickú tvár, ktorá je posledné roky nie až taká vzácna v zberateľskej edícii. Stojí za ňou Joyce Chen. 



2008 Aphrodite 

Po dvoch rokoch opäť ako vianočná bruneta od Angela Kenta. Minulý rok sme ju videli ako Inšpirujúcu ženu Eleanor Roosevelt.


 

2011 Grace 

Playline verzia tváre Mbili sa objavila ako tvár Inšpirujúcej ženy Idy B. Wells. Ide o druhé použitie Grace ako zberateľskej, prvé použitie bola pred pár rokmi pre Avu DuVernay. Grace si zvolila dizajnérka Linda Jiang, na oficiálnej stránke sa píše, že ide o špeciálnu tvár pre Idu, ale to nie je pravda.



2011 Mermaid

Táto nie častá tvár sa objavila na bielej verzii A Date with Destiny pre účastníkov convention. Naposledy sme videli túto tvár v 2019. O to, aby sme videli túto tvár sa postaral Carlyle Nuera. 



2013 Karl

Táto stálica je tento rok trikrát ako Zúbková víla, ktorú neviem, kto navrhol, ako špeciálna Dia De Muertos Barbie ako spolupráca s dizajnérom Benitom Santosom, za tou stojí Javier Meabe a potom ešte bledú Barbie zo setu Marka Rydena Surrealist Ball.



2014 Claudette

Claudette sa objavila ako tvár zelenej Chromatic Couture pre účastníkov mimoamerických convention od Carlylea Nuera a potom ako nová Barbie Boba Mackieho Holiday Angel od Billa Greeninga. 



2015 Olivia

Táto pôvodne playline tvár tento rok debutuje ako zberateľská a to na prvej oficiálnej ázijskej vianočnej Barbie od Angela Kenta.  



2015 Millie

Hlavná tvár súčasnej Barbie, tento rok štyrikrát - ako narodeninová od Carlylea Nueru, ako vianočná blondína od Angela Kenta, Style 5 s príslušenstvom pre členov klubu od Lindy Kyaw a nakoniec ako Mark Ryden Pink Pop od Joyce Chen.


 


2015 Neysa

Tento rok dvakrát ako druhá David Bowie Barbie od Lindy Kyaw a ako tretia Pink Collection Barbie od Roberta Besta. 



2016 Daya 

Tento rok vyšla aj posledná Style 4, o ktorej sme hlasovali a to je tohtoročná Daya od Lindy Kyaw.


 

2018 June 

Táto tvár sa stáva postupne stálicou, tento rok ju má Guo Pei Barbie v žltých šatách, ktoré mala pred rokmi na sebe aj Rihanna. Barbie navrhla Joyce Chen. Bábika má zamaľované zuby, keďže June je tvár so zubami.



2020 Odile

Tento rok sa táto tvár objavuje iba druhýkrát a to ako vianočná červenovláska pre sieť Walmart od Angela Kenta.  



2020 Brooklyn

Táto pôvodne playline tvár tento rok debutuje ako zberateľská a to na afroamerickej vianočnej Barbie od Angela Kenta, má zmenšenú hlavu. 


 

2020 Lina 

Minulý rok debutovala v kolekcii Looks a tento rok sa vyskytla na dvoch drahších kúskoch - štvrtej Pink Collection od Roberta Besta a druhej Crystal Fantasy Rose Quartz od Billa Greeninga. 

2020 Victoria 

Štvrtá Dia de Muertos od Javiera Meabeho je iba druhou bábikou s touto novou tvárou, ktorá debutovala minulý rok v kolekcii Looks.  



2021 Tamika

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga. 


 

2021 Andra

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga. 



2021 Simone

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga.  



2021 Heide

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga.  



2021 Fryda 

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga. 


 


Celebrity:

Elizabeth II

Ešte predtým ako Alžbeta zomrela, vyšla Barbie s jej menom. Navrhol ju Robert Best. 



Laverne Cox

Tiež špecifická tvár pre Barbie navrhnutú Carlyleom Nuerom. Ide o prvú celebritnú Barbie podľa transrodového človeka. 



Vera Wang 

Táto návrhárka v minulosti spolupracovala na viacerých Barbie, teraz je tu Barbie s jej podobou od Carlylea Nueru.  



Tina Turner

Celý rok sa čakalo na túto Barbie od Billa Greeninga, ktorá zobrazuje jednu z najväčších hudobných legiend. 



Gloria Estefan 

Javier Meabe navrhol aj Barbie podľa tejto latinodivy. 




Ken:

2010 Tango Ken

Tento rok sa vracia aj táto klasika a to u druhého Dia de Muertos Kena od Javiera Meabeho. 



 

2021 Julio

Táto nová tvár debutuje na Ocean Kingovi od Angela Kenta. 



2021 Cam

Táto úplne nová tvár vznikla v kolekcii Looks Billa Greeninga. 


 Som zvedavý, čo prinesie rok 2023. Zatiaľ to vyzerá, že nás čaká veľa rôznych tvárí. :) 

Komentáre

  1. Krásný, zajímavý a poučný přehled. Člověk si tak díky tomu uvědomí, kolik toho letos vyšlo. Ještě by to chtělo třeba přehled toho nejzajímavějšího z playline podle tvého názoru.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, to by bol veľmi krátky článok o playline. :D

      Odstrániť
  2. Milujem tieto zrhnutia, fakt si človek až potom uvedomí, čo všetko vyšlo v priebehu roka a čo všetko má doma :-D ku mne sa prepracovalo 7 kúskov a ešte jeden je na ceste :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ĺubo moc krásný přehled, všechny tváře jsem prolezla a doplnila do svého seznamu. Moc veliké díky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí