1999 Peruvian Barbie

Pokračujeme s Peruánkou.:) Ináč toto si nezaslúži vlastný článok, tak to dám sem. Mattel predstavil 4 nové zberateľské bábiky, avšak 3 kusy z toho sú postavy z Oz - Hastroš, Plecháč a Lev, vyzerajú takisto ako predtým, majú telo to staré kĺbové, čo má aj Legolas a tváre z 90.rokov. Poslednou novinkou bola It´s girl Barbie, čo je blond modrooká Mackie na tele model muse v ružových šatách v štýle Dorotka z Oz, viete také niečo medzi nočnou košeľou a obrusom. A drží v rukách ružového plyšového medveďa. barbien avrhol Bill Greening, zvyšok nejaká nová návrhárka Lauri Sipos. Všetko bude v predaji už tento mesiac, čiže to uvidíte už čoskoro. Avšak bolo to tam označené ako Promá: Prvá časť, čiže čoskoro odhalia viac, i keď tam napísali, že ďalšia časť bude o pár týždňov, ja si myslím, že o 2 týždne, tesne pred americkým veľtrhom.:)

Peruánka pricestovala s Indiánkou a poležali si aj na colnici. Peruánka bola práve jednou z tých, ktoré som v Tescu obdivoval. A musím povedať, že obdiv pokračuje, stále si ju obzerám, pretože ona je priam dokonalá.

Bola to posledná zberateľská bábika s tvárou Oriental 1980 a je tou najmenej orientálnou držiteľkou tejto tváre v sérii. Krabica má zas tvar ako u Indiánky, ale stojan je už modernejší.:) Avšak kefu má tiež pri sebe. Zaujímavosťou je, že má bábika k sebe pribalené aj dieťa, je to jediná bábika v kolekcii s dieťaťom. Má nádherné vlasy, vôbec mi nevadí, že má neprirodzene husté vrkoče, páčia sa mi.:)

A teraz text z krabice: Hola! Som Barbie Peruánka a som hrdá na to, že ťa môžem privítať v jednej z najkrajších a najtajomnejších krajín Južnej Ameriky. Cestovatelia zbožňujú návštevy našich bujných zelených džunglí, piesočnatých pláži a vysokých hôr, vďaka ich kráse. Dobrodružnejšie povahy rady obdivujú starobylé krátery, ktoré vznikli po výbuchoch sopiek a pustatiny ozdobené záhadnými kresbami, ktoré sú dodnes nevysvetlené.

Na zozname miest, ktoré treba u nás navštíviť, nesmie chýbať Machu Picchu (domov strateného mesta Inkov) a Cuzco (hlavné mesto ríše Inkov). Inkovia (staroveká peruánska civilizácia 16.storočia) sú najznámejšou a najfascinujúcejšou z mnohých vyspelých peruánskych kultúr, ktoré študujú archeológovia a cestovatelia z celého sveta.

Pre skutočných dobrodruhov je let nad planinou Nazca (tajomné kresby sú vryté do pustatín). Ľudia ich objavili dávno predtým ako sa vynašli lietadlá, ale aj tak, keď ich chcete vidieť v celku, musíte ísť lietadlom alebo si vyjsť na vrcholy hôr. Peru je známe aj vďaka nezvyčajným zvieratám majúcim vlnu ako sú lamy, alpaky a vikuny (prežúvavé cicavce). O vlne vikún sa hovorí, že je najkvalitnejšia zo všetkých vĺn na svete.

Pravdaže, budete chcieť ochutnať naše lahodné jedlá, najmä úžasné vône a čarovné chute kreolského jedla (korenisté jedlá s ryžou). Keď sa chceme zabávať, sledujeme futbal a volejbal. Radi navšštevujeme festivaly a tancujeme marineru a huaynos (dva typické peruánske tance), ktoré vám určite vyčaria na perách úsmev.

Dnes mám na sebe autentické peruánske šaty a šál vo viacerých živých farbách, ktorý symbolizuje vzrušenie, vášeň a krásu mojej krajiny. Dúfam, že sa vám to páčilo dozvedieť sa niečo o Peu. Možno nájdete knihy, ktoré si prečítate a naučíte sa ešte viac o mojej krajine. Adios!



















Tu vidíte celú kolekciu - Maročanku, Rakušanku a Peruánku. A môžete si všimnúť, že Peruánka má klobúk a nemá dieťa. Podľa mňa, dieťa pridali na poslednú chvíľu, preto sa ani v popise vzadu nevyskytuje.:)



Nabudúce sa vydáme na tajuplnú plavbu s mojim druhým prírastkom roku 2014.:)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí