Zas niečo zo Zvolena

Dnes len 3 miesta, aby nebol dlhý článok.:)



Malá ochutnávka Zvolenského zámku.:)

Najprv z veľkej diaľky, nájdete ho tam. :D


Zbližšie.:) Ten červený stánok je rýchle občerstvenia Mašľa - zvolenská legenda a záchrana pre hladné deti, ktoré sa po nociach túlajú po meste. :D:D A napriek tomu, že majú pomerne široký výber, 90 % zákazníkov si dáva "Mašľu" - vyprážané morčacie mäso, syr, biela kapusta, kečup, tatárska omáčka a buď s cibuľou alebo bez vo veľkej žemli. :D Je mi jasné, že sa to predáva aj inde, ale pod týmto menom len vo Zvolene a Banskej Bystrici.:D Dokonca zisky Mašle vraj neklesli ani po otvorení reštaurácie McDonalds vo Zvolene. :) A keď toto jedlo spochybníte pred nejakým štangastom bufetu, koledujete si buď o výprask alebo o nekonečné ospevovanie chuti "mašle". :D Ináč mali by ste videiť, aký dlhý rad tam je v piatky od 22.00 do 24.00 a vždy po hokejových zápasoch.:D




A ešte jedna fotka zámku, ktorý ešte v budúcnosti uvidíte aj podrobnejšie.:) Zámok je blízko námestia, čiže nie je niekde na okraji mesta.:)

A tu máme kino Živena. V meste Zvolen boli kedysi 3 kiná (na pešo sa dalo dostať od prvého Živena k tretiu Mier za 10 minút a na pol ceste medzi nimi bolo druhé) + kiná na sídliskách a okolitých dedinách. Živenu zavreli na začiatku 90.rokov, odvtedy je kino prázdne. Kino Slovan zavreli tiež na začiatku 90.rokov, ale tam boli potom obchody, v súčasnosti tam je disco bar Ministry of Fun. A kino Mier zavreli v 2008, zbúrali tento rok a teraz tam vyrastá 2. budova nákupného centra Europa.

Kino Živena mi pripomína kiná zo starých filmov, ktovie ako to vyzerá dnu.:) Oproti je Zvolenský zámok.


Vedľa kina bola kedysi predajňa obuvi, potom tam bola videopožičovňa, potom zas obuv, potom rýchle občerstvenie Obelix a teraz je to druhá "Mašľa" (je to len pár metrov od prvej Mašli), ale táto sa špecializuje na kebab.:) Nad ňou je obrazovka s meniacimi sa reklamami.



Toto bolo kino Mier - kino môjho detstva. Videl som v ňom - Levieho Kráľa, Pocahontas, Zvonára, Herkulesa, Mulan, Atlantídu, Čarovný meč, prvého a tretieho Pána prsteňov, prvých dvoch Potterov (na ďalších sme chodil ido BB, aby sme ich videli čím skôr a potom kino zavreli, čiže na posledné 4 filmy sme už museli ísť inde + posledné 2 som videl až na DVD), Agenta v sukni 1. Riskni to s Polly, Anastáziu, prvý Madagaskar, Príbeh žraloka, DaVinciho kód, Temnú vodu, Erazmus, Van Helsinga, Sincity, Spy kids 3 a mnohé iné filmy.:) Pod kinom je protipancierový kryt. Fotka je z roku 2009, keď som mal ešte starý mobil a myslel som si, že ho čoskoro už zbúrajú, no stalo sa tak až teraz.:(


No a takto to vyzerá s kinom Mier v súčasnosti (fotku ste už videli).I keď táto fotka je zboku.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí