Carlyleove zberateľské kreácie

Carlyleove zberateľské Barbie sa začali objavovať v roku 2015.



ROK 2015
V tomto roku vyšli len 2 zberateľské od Carlylea. Jednu kolekciu prebral a jednu si vymyslel. :) Ale začiatok je to sľúbný. :)

Mutya
Linda Kyaw spustila v roku 2013 kolekciu Global Glamour, ktorá bola luxusnejšou verziou kolekcie Dolls of the World. Vytvorila africkú Tribal Beauty a Venetian Beauty z karnevalu v Benátkach. Carlyle, ktorý prebral kolekciu po nej, si vybral ako námet pre svoju prvú zberateľskú Barbie krajinu svojich predkov - Filipíny. Takže, Mutya stvárňuje túto krajinu. Pre bábiku si vybral tvár Kira/Oriental 1980, ktorá bola vtedy 14 rokov mimo obehu a samozrejme prvýkrát sa takto ocitla na tele Model Muse. Pri uvedení Mutye uviedol, že Kirou chcel potešiť zberateľov, ktorí ako on, vyrastali s touto tvárou. Všetko by bolo fajn, aj keď cena Gold Label kúsku nebola až tak po mojej vôli, ale pokazili to tie vmaľované zuby. :( Táto inovácia mi nebola po chuti a nebol som jediný.


Claudette Gordon
Carlyle vytvoril kolekciu Harlem Theater ako prvú svoju kolekciu od prvotnej myšlienky až po realizáciu. Prvá Barbie v kolekcii Claudette prišla s úplne novou tvárou a kĺbovým MM telom. A k tomu ešte krásne dobové oblečenie. Takéto novinky rozhodne zberateľov zaujali.



ROK 2016
Carlyle pokračoval vo svojej kolekcii a aj tej zdedenej. A popri tom sa prejavil aj v licenčných projektoch a prebral po Linde aj ďalšiu kolekciu, ktorú vlastne uzavrel. :)

Luciana
Carlyle pokračoval v kolekcii Global Glamour a kolekciu zaviedol do Brazílie. Luciana má nádhernú, nie veľmi častú tvár MOTM Nichelle 2004, ktorá je ideálna pre túto multietnickú krajinu. A dostala aj kĺby. Zberateľov však sklamalo plastové oblečenie, ku ktorému bola sukňa, ktorá niektorým pripomenula toaletný papier. :) Naživo je však táto bábika skvost, videl som ju na zraze v Prahe.



Madam LaVinia
Druhá kráska z Harlem Theater je tiež skvelý kúsok. Priviedla opäť úplne novú tvár a je úplne prvá plnoštíhla zberateľská Barbie a zároveň prvá plnoštíhla Barbie s kĺbmi. Takže, Carlyle zabodoval. :)


Chiffon Ball Gown
Linda Kyaw spustila v 2013 Platinum Label kolekciu Black ´n´White, v ktorej boli slávnostné šaty v čiernobielej kombinácii, inšpirované plavkami úplne prvej Barbie. Prvá bola blond Mackie s názvom Beaded Gown, nasledovala ryšavá Lara s názvom Laser Leatherette a blond Aphrodite s názvom Classic Evening Gown. Carlyle zakončil túto kolekciu s hnedovláskou s tvárou Mari 1998 - úplne prvou zberateľskou bábikou s touto tvárou a tak sa vďaka Carlyleovi dostala na MM telo po Kire ďalšia tvár, ktorá na tomto tele ešte nebola. Je to prvá Platinum Label bábika, ktorú by som chcel (update: už ju vďaka Nikky mám :D). Bol to rozhodne úspešný počin. :)


Charlotte Olympia
Carlyle mal prvú licenčnú príležitosť s návrhárkou topánok Charlotte Olympiou, ktorá má asi rada retro vzhľad a to asi zavážilo v tom, že bábika dostala tvár Barbie 1958 a telo Shani 1991. Keďže túto tvár nemám rád, ani z bábiky som nemal nejakú radosť, ale zberateľov zaujala a rozhodne nejde o tuctový kúsok, takže pre Carlylea nakoniec výhra. :)

Hudson´s Bay
Známy obchodný dom Hudson´s Bay mal v roku 2016 túto exkluzívnu Barbie. Je to taká priemerná Barbie s tvárou Aphrodite 2008. Akože, nie je zlá, ale na Carlylea taká trošku nuda. :D Úspech mala. :)


Moschino Barbie and Ken Giftset
Posledná tretia licenčná zákazka pre Carlylea Nueru bol Jeremy Scott a značka Moschino. A takto Carlyle konečne mal príležitosť vydať Kena, ktorý má štýlom pripomínať samotného Jeremyho Scotta a Barbie zas modelku Stellu Maxwell. Oblečenie je bláznivé, ale to bol aj originál, čiže to Carlyleovi vyšlo. Ken má moderný účes, ktorý potešil veľa zberateľov. Časť zberateľov samozrejme sklamala absencia kĺbov. Najväčšia kritika sa však zniesla na voľbu tváre pri Barbie, hovorí sa, že Carlyle jej chcel dať inú tvár, ale Mattel presadil usmiatu Millie 2015. Ja som tiež kritizoval voľbu tejto tváre, ale nakoniec je to asi tá najkrajšia Millie zo všetkých a sám ju mám. :)



ROK 2017
Rok, keď Carlyle zažiaril na plnej čiare. Pokračoval v zdedenej kolekcii aj prvej vlastnej. Mattel vydal jeho OOAK projekt ako produkt pre masy. Okrem toho mu prischli aj niekoľkoročné klasiky, ktoré nevisia len na jednom návrhárovi. Potom zas po Linde zdedil ďalšiu kolekciu. :D

Sorcha
Posledná Barbie z kolekcie Global Glamour inšpirovaná Škótskom. Nádherné šaty a prekrásne vlasy. Ale tu mi Carlyle výberom tváre neulahodil, ide o Neysu 2015, čiže je to druhá zberateľská s touto tvárou. U zberateľov mala však úspech. Škoda, že táto kolekcia už nepokračuje.




Selma DuPar James
V roku 2017 Carlyle uzavrel aj kolekciu Harlem Theater. Selma tak ako jej predchodkyne priniesla úplne novú tvár. A tiež má kĺby ako zvyšok kolekcie, avšak pokračuje v trende, každá iné telo. Claudette mala kĺbové telo Model Muse, LaVinia mala plnoštíhle a Selma má telo s Made to Move nohami. :) Veľa zberateľov skritizovalo Selmine šaty a tiež pery.


Warhol Barbie
Linda Kyaw navrhla prvé 2 Warholky - tú, čo vyzerá ako Warhol (tvár Mackie) a tú s Campbellovou polievkou na tričku (tvár Karl) a Carlyle uzavrel sériu s Barbie, ktorá akokeby vystúpila z Andyho obrazu Barbie z 80.rokov. Tvár je Superstar, ktorá zodpovedá obrazu. Je to nádherná Barbie a aj naživo som bol z nej nadšený.:)


Blush Fringed Gown
Carlyle prišiel v 2017 s úplne novou Platinum Label kolekciou pre členov klubu. Táto kolekcia bude obsahovať bábiky v šatách ružovej farby, s tým, že ružová bude u každej bábiky stále tmavšia a tmavšia. Čiže prvá z nich má tie šaty najbledšie, šaty sú krásne. Lákadlom je černošská tvár Claudette 2014 v prevedení belošky. Mne osobne však táto bábika nesadla, ale určite to nie je tuctovka, čiže jej výskyt je vítaný. Nakoniec Mattel túto kolekciu ukončil len s touto jednou bábikou.


Gabby Douglas
V roku 2016 bola Gabby Barbie len darček pre samotnú Gabby, ale v roku 2017 ju Mattel vyrobil pre masy. Preto Gabby nenájdete v mojom článku o Carlyleových OOAK projektoch, pretože táto pre masy je úplne totožná s tou OOAK. Telo je Made to Move a tvár je vlastná a aj cena bola fajn, takže bábika bola úspešná.

Birthday Wishes 2017
Konečne Carlyleovi zveril Mattel kolekciu cenovo dostupnú pre mňa. :D A navyše kolekciu na MM telách. Blondína dostala tvár Millie 2015, čo bolo očakávané, lebo je to momentálne hlavná tvár Barbie, ale bola to zmena, pretože predchádzajúce narodeninové blondíny boli GG/CEO Barbie a Carlyle jej dal pekný tmavý melír. Brunetka získala tvár Carnaval 2003, ktorá nie je častá a myslím si, že to bola najkrajšia Barbie s touto tvárou až kým neprišla plnoštíhla Look s touto tvárou, ktorá ju prekonala. :D

Ale pre mňa najväčšou radosťou bola černoška. Rok pred vydaním tejto kolekcie som písal Carlyleovi, že by mohol využiť niekedy tvár Shani 1990 a on mi odpísal tajomne "páči sa mi Shanin úsmev". Samozrejme, nerobím si zásluhy za to, že Shani vyšla, ale potešilo ma to, že sme sa Shani dočkali a teda toto bude asi navždy moja najobľúbenejšia Barbie od Carlylea. Táto Barbie kombinuje elementy od pôvodnej Shani z 90.rokov (stredne tmavá pleť, zelené oči, hnedé melíry a vlnité vlasy bez ofiny). Samozrejme Shanin úsmev si nezíska každého, ale ja ju milujem. Plus Carlyle doprial bábikám v tejto kolekcii klasické nohy Model Muse, nie tie z toho lacného plastu, čo posledné roky majú všetky Barbie v dlhých šatách.

Navyše je super, že to šaty nie sú, ale top a sukňa a vrchná ružová látka so spodnou modrou vytvárajú dojem fialovej farby. Čiže voči oblečeniu nemám výhrady, i keď dlhé ružové šaty nie sú pre mňa môj obľúbený druh oblečenia pre Barbie.




Holiday 2017
Ďalšia tradičná kolekcia a prvýkrát v réžii Carlylea Nueru. Sklamaním je, že po roku 2016, keď mali vianočné 3 rôzne šaty sa Mattel zas vrátil k modelu rovnakých šiat pre všetky verzie, i keď Carlyle navrhol pôvodne pre blondínu zlaté šaty, brunetu biele a iba černoška mala červené šaty. Napriek rovnakým šatám, náušniciam a topánkam sa Carlyle posnažil každej verzii dopriať iný vzhľad. Docielil to rôznymi tvárami, farbami vlasov, maľbami a účesmi. Blondínka je prvá zberateľská s tvárou Millie zavreté ústa 2015, čo je fajn zmena oproti usmiatej Millie. Mám pocit, že Mattel asi pri blond vianočných núti dizajnérov držať sa úplne tradičných tvárí (Superstar, Mackie, GG a Millie), takže Carlyle asi urobil, čo bolo v jeho silách a snažil sa nám dať aspoň Millie bez zubov, aby to bolo iné ako zvyčajne.

Brunetka je tvár Mermaid 2011 konečne na lacnejšej a reálne pôsobiacej bábike. Černoška je prvá štíhla LaVinia 2016.



Quinceañera
Keď sa objavili fotky narodeninových 2017, tak napriek tomu, že bruneta Carnaval sa mi páčila, hovoril som si, že kebyže má tvár Teresa 1990, bola by ešte lepšia. A mesiac na to vyšli promofotky Q a tá je Teresa, čiže ešte lepšie riešenie, aspoň nemá rovnaké šaty ako narodeninová Shani. Táto Barbie ma tiež potešila. Samozrejme väčšina zberateľov ju skritizovala, že pôsobí na nich veľmi playline.


ROK 2018
Na konci roka 2017 Carlyle avizoval, že v 2018 nás čaká lavína jeho bábík, že máme šetriť. :D V tomto roku dostal Carlyle prvú zákazku na filmové bábiky ako aj druhú a tretiu. :D Vianočné Barbie mu ostali a opäť sa mu podarilo sprostredkovať niečo z jeho OOAK pre masy. Okrem toho, že spolupracoval s Marni Senofonte, spolupracoval aj s viac ako 90-ročnou Iris Apfel. Taktiež navrhol prvýkrát bábiky pre účastníkov americkej Barbie Convention. Avšak jeho nová ružová Platinum Label tento rok nepokračovala.

A Wrinkle in Time
Carlyle vytvoril 3 bábiky z tohto filmu podľa herečiek Oprah Winfrey (Mrs. Which), Mindy Kaling (Mr. Who) a Reese Witherspoon (Mrs. Whatsit). Bábiky majú prepracované šaty, kĺbové telá a špeciálne tváre. :) Dve z nich sú plnoštíhle, dajú sa kúpiť aj u nás.




Barbie Styled by Marni Senofonte
Mattel vydal z deviatich bábík z Instagramu, 2 aj pre masy. Opäť kĺbové Barbie, jedna aj plnoštíhla. Do zberateľskej edície sa vďaka tejto kolekcii dostali 2 playline tváre, ktoré sme už dlhšie poznali, ale nemali oficiálne mená, tak teraz ich už dostali. Ryšavá je Daya a černoška Crystal.



Holiday 2018
Carlyle tento rok oslávil 30 rokov, takisto ako prvá vianočná Barbie a preto sa rozhodol, že bábiky 2018 budú mať šaty inšpirované práve tou prvou z 1988 a tých 30 rokov zobrazí 30 "perál", ktoré sú na čelenke, náhrdelníku a náramku. Čo ma najviac teší, je to, že vianočné ostávajú na mojom obľúbenom tele Model Muse. Blondína má tvár Millie 2015, ktorú mala aj vianočná 2016 od Judy Choi, ale myslím si, že má krajšiu maľbu ako väčšina bábík s touto tvárou. Hispánka má tvár Tori/Chelsie 1998, ktorá je prvýkrát na tele Model Muse a je to len druhá zberateľská s touto tvárou. Černoška je Asha 1990, ktorá bola vianočná už v 2000 a 2004, ale na tele Model Muse je prvýkrát. Veľmi sa teším z posledných dvoch, ktoré sú splnením môjho sna. :)


Luskáčik a 4 kráľovstvá
Ďalší Carlyleov film je Luskáčik. Priniesol Kláru so svietiacimi šatami na Skipper tele s kĺbovými rukami, Kláru vojačku s kĺbovými rukami i nohami, samozrejme tiež na Skiper tele. Potom je tu Balerína na kĺbovom baletnom tele a Víla na Model Muse tele s kĺbovými rukami. Opäť to trošku pokazili široké úsmevy, i keď podľa mňa sa na filmové predlohy dosť podobajú. :)



Mary Poppins sa vracia
Pôvodne mala vyjsť aj Topsy - sesternica Mary hraná Meryl Streep, no nakoniec to skončilo pri dvoch Mary a Jackovi. Samozrejme, majú kĺby a vlastné tváre.



Styled by Iris Apfel
Carlyle spolupracoval s kontroverznou Iris Apfel a obliekol 2 bábiky do miniatúr oblečenie z jej kolekcie a dal ich okuliare. Carlyle vybral tváre Mermaid, ktorú už mal na vianočnej 2017 a po deviatich rokoch vrátil späť tvár Marisa. :)

Puma
Puma bábiky sú hit kvôli kĺbom a peknému oblečeniu. Tváre Louboutin a Selma. Oblečenie je naživo super, aj s pravým zipsom a minimálne černoška je naživo krajšia ako na fotkách.




http://runwitme.blogspot.com/2018/12/barbie-sports-puma-suede-50-collection.html




ROK 2019
Carlyle navrhol narodeninové po druhýkrát. A navrhol aj prvú Inšpiratívnu ženu ( 3 navrhla Kelley Lindberg a 1 Bill Greening) a vytvoril novú kolekciu BMR 1959 .


Birthday Wishes
V roku 2018 neboli nové narodeninové, ale teraz v roku 2019 sú späť. Blondína má vlasy do ryšava a klasickú tvár Millie 2015. Bruneta má tvár June, ktorú už poznáme z playline a využila ju v bezzubej verzii aj Kelley Lindberg pre svoju ázijskú verziu Graduation Day. Ale mňa najviac samozrejme zaujala černoška, keďže je to tvár Christie 1987, ktorá nebola 6 rokov zberateľská a konečne sa dostala na telo Model Muse. :) Šaty a celkový styling tejto kolekcie ešte aj s prsteňom navodzujú štýl 90.rokov, čo nie je nič zlé.

Inspiring Woman Sally Ride
Carlyle vytvoril túto Barbie podľa prvej americkej astronautky, ktorá je úplne prvá biela Barbie s černošskou tvárou Pazette, ktorá sa vrátila po troch rokoch, telo má playline s kĺbovými rukami. Naživo je krásna. :)


BMR 1959
Carlyle pripravil farebnú a extravagantnú kolekciu. Jej názov je skratka celého mena Barbie - Barbara Millicent Roberts a roku jej "narodenia". Carlyle chcel ukázať kam sa táto značka dostala za 60 rokov. :D Všetky bábiky majú Made to Move telá, poprvýkrát sa tu objavilo aj mužské telo MTM. Tváre dievčat sú Mbili 2001 ako miešanka černošky a orientálky, Pazette ako černoška, Millie zavreté ústa ako vysoká blondína a Kira 1980 ako orientálka (zas má zuby :( ). Kenovia sú Harley Ken a Tango Ken. Ten druhý je prvý nalíčený Ken a vzbudil najväčšiu pozornosť.








Uvidíme, čo prinesie pre Carlylea budúcnosť. :) Zatiaľ vieme len to, že má na sveodmí aj 2020 Birthday Wishes, ale bohužiaľ len blondínu. :(

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí