Carlyleove OOAK kreácie

V tomto článku sa pozrieme na bábiky, ktoré Carlyle navrhol na vydraženie alebo ako projekty pre Instagram. Zoznam možno nebude kompletný, niečo mi mohlo uniknúť.



Adam Lambert
Ken podľa amerického speváka, ktorý sa vydražil ako súčasť aukcie pre projekt, ktorý mal zasýtiť chorých ľudí. Tvár je Tango Ken. To oblečenie je úchvatné. :)


https://www.flickr.com/photos/mrbalikbayanbox/8230711203/in/photostream/

Haute Hiver Barbie
Pôvodne adeptka na vianočnú Barbie 2013, vtedy to Carlyleovi nevyšlo a Mattel si vybral nudnejší a menej prepracovaný model od Judy Choi. Ale ako vieme v 2017 a 2018 si to Carlyle vynahradil. Carlyle tu prejavil svoj zmysel pre výber tvárí, pretože si zvolil tvár Aphrodite 2008, ktorá ešte nebola ako vianočná Barbie.


https://www.flickr.com/photos/mrbalikbayanbox/8231778202/sizes/l


Noëlie Barbie
Táto Barbie sa vydražila na Barbie Convention 2014. Výnimočná je v spojení černošskej tváre Pazette s najbledším odtieňom pleti Peace. Meno dostala podľa jeho netere.


https://www.flickr.com/photos/mrbalikbayanbox/14752107004/sizes/c/

Nineties New Era
Kolekcia, ktorá sa dražila na madridskej convention. 7 bábík v pastelových farbách, ktoré by mali úspech aj v masovom predaji. Zabudnutá ázijská tvár Oriental/Kira ako blondína, belošská tvár Tango Ken ako černoch, belošská tvár Louboutin/Glimmer ako černoška, černošská tvár Mbili ako pehatá beloška, Harley Ken v exotickom vzhľade, prvá tmavá Karl (neskôr Bill Greening vydal v kolekcii Look tmavú Karl) a černošská mužská tvár z Basics ako beloch.


Haberdashery Avenue Ken
Peniaze, ktoré zaplatili zberatelia na aukcii za tohto Kena na udalosti venovanej Kenovi Kenvention podporili sirotinec na Haiti. Carlyle mu dal tvár Tango Ken a kĺbové telo.


Zendaya
Herečka a speváčka, ktorá sa stala terčom kritiky, keď na Oscary prišla s falošnými dredmi a práve tento jej vzhľad sa stal predlohou pre Barbie, ktorú samotnej Zendayi Mattel daroval. Tvár je vlastná.




A Winter Wish
Túto Barbie Carlyle vytvoril pre udalosť Grant a Wish, kde sa vydražila za pekné peniaze. Tvár je Karl 2013. Myslím, že tie šaty sú nádherné.:)



Abby Wambach Barbie
Barbie podľa americkej futbalistky, ktorá bola darček pre samotnú Abby. Tvár je vzácna tvár Daria 2004.


Bollywood Nights
Opäť bábika, ktorá sa dražila v Madride na Convention. Tentoraz zriedkavá tvár Marisa 2003.




Marni Senofonte
Carlyle navrhol v spolupráci s celebritnou stylistkou Marni Senofonte v rámci projektu pre Instagram 9 bábík a ako vieme dvoch sme sa dočkali aj vo verzii pre masy. Využil najmä playline tváre, i keď niektoré sme videli už aj ako zberateľské - Kira/Oriental, Crystal, Millie zavreté ústa (2x), June, Selmu, Dayu, asi Raquelle a Kim.




August Joel Tate
Tento Ken mal byť súčasťou kolekcie Harlem Theater, ale nakoniec sme sa dočkali Selmy Dupar James. Je to škoda, lebo čierneho Kena s tvárou Harley sme ešte nemali. Veľa zberateľov by ho určite rado kúpilo.:)


Galaxia Barbie
Carlyle využil mierne mimozemské črty tváre Claudette a vytvoril tento skvost. A mnoho zberateľov sa nevedelo dočkať toho ako by vyzerala bledá Claudette, čoskoro sme však bielu Claudette uvideli. Ale táto aj svietila. :D Vydražila sa na americkej Barbie Convention. :)


Claudia Schiffer
Bábika, ktorú Mattel daroval samotnej Claudii k jej 30 rokom v módnom biznise. Tvár je špeciálna a opäť bábika, ktorá by išla na dračku. :)


Spring at Versailles
Barbie, ktorá sa dražila na parížskej Convention. Má nádhernú zriedkavú tvár Mari 1998. Šaty sú dosť extravagantné, ale je to krásny kúsok.


Iris Apfel
Módna ikona Iris Apfel je najstaršou žijúcou ženou, podľa ktorej sa vyrobila Barbie, ktorú jej darovali.



Maria Amalia
Carlyleov dar pre aukciu na portugálskej convention. Tvár Claudette opäť v bledom prevedení.



Adwoa Aboah
Mattel vyrobil tento rok (2019) plno Sheroes, dve z nich mal na starosti aj Carlyle, prvá je britskú modelka Adwoa Aboah, ktorá má vlastnú tvár.


Black ´n´White Extravaganza 1
Táto Barbie sa vydražila na malej convention v Texase. Carlyle použil tvár Diva 1985, ktorú sme už 9 rokov nevideli a plnoštíhle kĺbové zberateľské telo. Bábika má v každom uchu 6 náušníc symbolizujúcich 60 rokov, maľba, účes a šaty sú inšpirované prvou Barbie. Mala väčší úspech u zahraničných zberateľov ako u českých a slovenských. :P


Naomi Osaka
Carlyle navrhol aj Shero Barbie podľa tejto japonskej tenistky (jej otec je černoch z Haiti). Využil tvár Crystal 2014. :)


Black ´n´White Extravaganza 2
Pre convention Grant a Wish 2019 navrhol druhú Barbie inšpirovanú prvou Barbie, táto má šaty naozaj extravagantné a má nie častú tvár Tango 2001. Telo je opäť kĺbové plnoštíhle. :)



White Feathered Gown
Na americkej Convention 2019 sa dražila táto černoška s tvárou Claudette 2014. Je inšpirovaná Carlyleovou Beaded Gown Barbie, ktorá bola Platinum Label 2017, účes, tvár Claudette a strih šiat ju pripomínajú.


Edward Enninful
Šéfredaktor britskej Vogue dostal svojho vlastného Kena pri príležitosti tvorby článku v menovanom časopise venovanom 60. výročiu Barbie. Tvár by mala byť tvár Basics 2.0 modelu 17 a má made to move telo.


KITHxBarbie
Carlyle navrhol 4 bábiky, ktoré ľudia obliekali v KITH predajniach do zmenšených verzií reálneho oblečenia danej značky, (bolo ich okolo 100) top verzie sa ocitli v ľudovom hlasovaní a víťazku Mattel vydá ako KITH Barbie budúci rok. Je škoda, že vyjde len jedna z tejto štvorice, lebo každá má niečo do seba. Daria vyzerá zaujímavo v ázijskom štýle. MOTM Nichelle má pekný kontrast tmavej pleti a svetlých krátkych vlasov (nakoniec vyhrala). Claudette je beloška s pehami a Marisa je tiež zaujímavá.


Black ´n´White Extravaganza 3
Tretia plnoštíhla Barbie vzdávajúca hold prvej Barbie, ktorá sa vydražila na talianskej convention. Tvár je Kira bez zubov 1980, je veľmi zaujímavá. :)


Uvidíme, čím nás prekvapí v budúcnosti. :)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí