Rok 2018 v znamení tvárí

Prehľad tvárí v roku 2018. Tento rok Mattel vydal veľmi veľa celebrít s vlastnými tvárami, bolo dosť málo nelicenčných Barbie, ale aj tak sa vyskytli aj niektoré dávno nevidené tváre.



1958 Barbie
Ako vždy začíname touto tvárou, ktorá je našou spoločníčkou už dlhé roky, proste úplne prvá Barbie tvár, bez nej to nejde. Ale tento rok jej nebolo veľa, ročne bývalo 5 až 6 Silkstone, okrem toho reprodukcie starých Barbie a Mattel si ešte vždy našiel cestu, ako túto tvár využiť či na popkultúrne bábiky alebo rôzne iné kolekcie. Tento rok však Silky boli len 2 a inde táto tvár nebola, čiže tento rok to bolo s touto tvárou striedme, ale budúci rok je 60.výročie Barbie, takže určite zas táto tvár udrie a možno sa ňou až presýtime. :D Ešte rok 2018 ani neskončil a už poznáme 2 bábiky s touto tvárou pre rok 2019.



1962 TNT
TNT v histórii Barbie vypĺňa medzeru medzi tvárami Barbie 1958 a Superstar 1976 ako hlavnú Barbie tvár. Posledné roky jej bolo vždy menej ako dvoch menovaných v riadku vyššie. Ale mali sme jednu aj minulý rok a jedna bola aj tento rok, opäť ako repro, súčasť setu troch bábík. :)


1965 Christie
Táto tvár bola naposledy v roku 2009 ako reprodukcia zdravotnej sestry Julie, takže mala pauzu, tento rok sa vrátila ako súčasť reprodukcie Christie v sete trojice Mod bábík.


1965 Stacey
Táto tvár bola naposledy v roku 2009 ako reprodukcia Malibu Barbie, takže mala pauzu, tento rok sa vrátila ako súčasť setu trojice Mod bábík a konečne ryšavá. :)



1976 Superstar
Superstar bola minulý rok dvakrát, tento rok je len raz ako reprodukcia Day to Night Barbie. :)


1990 Asha
Asha je síce bežná v súčasnej playline, ale ako zberateľská bola naposledy v 2012, čiže 6 rokov bola mimo, vrátil ju späť Carlyle Nuera a je prvýkrát na tele Model Muse ako vianočná černoška. :)


1991 Mackie
Minulý rok sa stala vec nevídaná a nebola žiadna Mackie (od 1992 do 2016 bola vždy a niekoľkokrát), čo určite zarmútilo veľa zberateľov, ale tento rok sú 2. Po ročnej pauze sa vrátila kolekcia Ballet Wishes, v ktorej bola vždy blondína Mackie a Mattel pokračuje v tejto tradícii. Okrem toho aj Amelia Earhart má túto tvár. :)


1998 Tori
Táto vzácna tvár, ktorú má dokopy len 6 playline bábík a 2 zberateľské sa vrátila a vianočná bruneta je teda tou druhou zberateľskou bábikou. Prvýkrát sa objavila na zberateľskej v 2013, čiže 5 rokov sme ju vôbec nevideli.


2001 Mbili
Tak ako Mackie, minulý rok mala pauzu aj táto stálica, ale tento rok sa vrátila a v dvoch exemplároch. Jednak ako matematička a vedkyňa NASA Katherine Coleman Johnson a potom ako černošská verzia Graduation Day Barbie.


2003 Carnaval
Táto tvár patrí k takým stredne využívaným, nie je ani veľmi častá, ale ani nie veľmi zriedkavá. Niektoré roky je, iné nie. Minulý rok sme mali 2 (plnoštíhlu snedú Look a hispánsku verziu narodeninovej Barbie), tento rok je tvárou dobrej čarodejnice Glindy z muzikálu Wicked.


2003 Marisa
Po deviatich rokoch sa vracia aj táto veľmi zaujímavá tvár, ako jedna z bábík v štýle Iris Apfel.


2004 MOTM Nichelle
Veľmi zaujímavá tvár, ktorá občas zmizne, občas sa objaví. Naposledy sme ju videli pred dvomi rokmi ako Lucianu z kolekcie Global Glamour. Tento rok je dokonca dvakrát ako maliarka Frida Kahlo a ako zelená čarodejnica Elphaba z muzikálu Wicked.


2004 Daria
Dariu do tohto roku sme videli len 5-krát. Vždy som túžil vidieť túto tvár s ryšavými vlasmi a tento rok to prišlo, akurát, že bábika bola len pre účastníkov Barbie Convention a je netypicky plnoštíhla. :) Ale je fajn, že sa aspoň trošku oprášila, dúfam, že ju Carlyle ešte využije, keď tvrdí, že je to jeho najobľúbenešjia tvár. :) Naposledy bola v 2010.


2008 Aphrodite
Táto tvár je rovnako ako Mackie a Mbili stálica a minulý rok mala pauzu, teraz sa vrátila, aby ukončila kolekciu Faraway Forest, ktorá začala v 2014.


2009 Louboutin/Glimmer
Minulý rok táto tvár nebola, teraz sa vrátila ako blond Puma Barbie. Mattel jej nedoprial promo tváre, takže využívam teraz toto promo. :(



2011 Mermaid
Táto nie veľmi častá tvár prvýkrát v takomto tmavom prevedení. Minulý rok sme ju mali ako vianočnú Hispánku.


2013 Karl
Táto novodobá stálica, ktorá sa objavuje od 2014 bola samozrejme prítomná aj tento rok. Spustila novú kolekciu Mythical Muse. Potom mali túto tvár viaceré bábiky z mimoamerických convention, vyberám tú, ktorú takú istú dostali až na 4 convention, čiže Striking in Stripes. Okrem toho tu máme Yves Saint Laurent trio.


2014 Crystal
Táto playline tvár, ktorú sme doteraz nazývali Kasandra tento rok debutovala medzi zberateľskými ako jedna z Marni Senofonte bábík, je v playline veľkosti, čiže keď dostane zberateľskú veľkosť hlavy, dostane aj nový rok vyrazený vzadu na hlave.


2015 Millie
Táto nová hlavná Barbie tvár v playline ako aj pri zberateľských sa vyskytla trikrát - ako blond Graduation Day, Welcome Baby a vianočná blondína. :)



2015 Neysa
Táto v playline varená-pečená tvár, pokračuje v tradícii jedna zberateľská bábika s ňou (v 2016 bola vianočná Hispánka, v 2017 Sorcha v Global Glamour). Tento rok je ako hispánska verzia Graduation Day.


2016 Daya
Táto tvár sa objavila v playline až tento rok a budúci rok jej tam bude dosť. Ale debutovala aj v zberateľskej edícii a na rozdiel od všetkých tých snedých brunetiek a černošiek v playline, ako zberateľská je veľmi bledá a ryšavá. Ale je v playline veľkosti, čiže keď dostane zberateľskú veľkosť hlavy, dostane aj nový rok vyrazený vzadu na hlave.


2017 Selma
Tvár, ktorá debutovala minulý rok ako Selma DuPar James z kolekcie Harlem Theater, sa tento rok vyskytla na černošskej verzii Convention bábiky v USA On the Avenue ako aj na černoške Puma.


Faraway Forest Ken
Mattel konečne prišiel s novou tvárou pre Kenov mimo celebrít. Som zvedavý či túto tvár ešte niekedy uvidíme.


CELEBRITY

Gigi Hadid
Gigi zaujala zberateľov minulý rok na Instagrame a tak Mattel tento rok vydal verziu pre masy podľa tejto modelky v oblečení od Tommyho Hilfigera. Podoba tam rozhodne je.


Alicia Vikander
Prekrásna herečka a taká divná Barbie? Črty by tam aj boli, ale tá maľba nevyšla. Naživo nie je až taká strašná, ale z celebrít pre mňa tento rok najslabšia.


Reese Witherspoon
Mindy Kalling
Oprah Winfrey
Film A Wrinkle priniesol 3 celebritné bábiky. Mattel sa snažil, podoby sú dobré, ale tie úsmevy sú príliš najmä pri Reese. :(





Bryce Dallas Howard
Myslím si, že patrí k tým podarenejším celebritným Barbie. Podoba tam je.


Chris Pratt
Ken je krásavec, ale s hercom nemá nič spoločné.




Ibtihaj Muhammed
Opäť bábika, ktorá bola najprv OOAK, vyšla tento rok pre masy. Podoba vyšla celkom fajn.


Gilian Anderson
Pri Scullyovej nastal pre Mattel reparát, v minulosti jej dali tvár Mackie, ktorá sa jej nehodila, tentokrát dostala výrazne podobnejšiu tvár.


David Duchovny
Pri Mulderovi nastal pre Mattel reparát, v minulosti mu dali síce špeciálnu tvár, ale teraz dostal lepšiu a podoba teda vyšla úžasne.


Keira Knightley
Och Keira, prečo ťa už dávno nevyrobili z iného filmu a bez úsmevu? No nič, vzhľadom na postavu z filmu je super a aj sa podobá. :)


Misty Copeland
Misty už raz vyšla a mala vlastnú tvár, ale teraz ju Mattel vydal z Luskáčika a dostala ďalšiu vlastnú tvár, tentokrát s úsmevom - nebol to dobrý nápad. :(


Mackenzie Foy
Pri Twilighte Reneesme nevyšla, tak teraz tu máme až 2 Kláry z Luskáčika. Podoba tam je.


Laurie Hernandez
Olympíjska gymnastka a jedna z najvydarenejších celebritných tvárí tohto roka, tu je aj ten úsmev na mieste.


Jodie Whittaker
Ďalšia vydarená podoba.


Emily Blunt
Emily ako Mary Poppins s megaúsmevom.


Lin-Manuel Miranda
Opäť skvelá podoba a máme prvého portorického Kena. :)



Rok 2019 zatiaľ vyzerá zaujímavo, sú tam niektoré stálice, minimálne 1 úžasný návrat a ďalšia nová playline tvár ako zberateľská.:)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Rok 2022 v znamení tvárí

Tváre v roku 2021

Rok 2020 v znamení tvárí